Освячення храму в селі Карапиші

2 листопада 2013 р., митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній звершив освячення новозбудованого храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Карапиші Миронівського району.

Перед новозбудованим храмом з хлібом-сіллю архієрея зустріли численні парафіяни громади.

Недільне святкове Богослужіння розпочалося із освячення престолу і храму, після чого було звершено Божественну літургію.

Під час освячення храму та Божественної літургії владиці співслужив благочинний Миронівського району та настоятель храму свящ. Володимир Петрик, благочинний Богуславського району прот. Ігор Поліжак, намісник Свято-Миколаївського монастиря ігумен Арсеній та запрошене духовенство.

На малому вході настоятель храму свящ. Володимир Петрик за наполегливу працю у розбудові парафії нагороджений черговою священичою нагородою – наперсним хрестом.

Після запричасного на літургії владика виголосив проповідь.

На завершення Божественної літургії митрополит Епіфаній звернувся з повчальним словом до віруючих та нагородив високими церковними відзнаками благодійників, які активно долучилися до будівництва храму: Даниленко Валентину Петрівну – орденом вмч. Варвари, Даниленка Анатолія Степановича – орденом свт. Миколая, сільського голову Руденко Сергія Васильовича орденом свт. Миколая та інші активні парафіяни були відзначені благословенними Патріаршими грамотами.

На богослужінні також молилось керівництво району на чолі з головою Миронівської райдержадміністрації Усик Валентиною Сергіївною.

У цю Димитрівську поминальну суботу також було відслужено панахиду.

 

Натисність на фото щоб збільшити, та переглянути слайд-шоу: