Михайлівський Золотоверхий монастир відзначив день небесного покровителя

21 листопада 2013 р. Православна Церква відзначає Собор Архистратига Божого Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних. З нагоди престольного свята, яке цього дня відзначає Михайлівський Золотоверхий монастир столиці, його Священноархімандрит, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, очолив урочисті богослужіння: 20 листопада ввечері – Всенічне бдіння, а 21 листопада – Божественну літургію.

Святійшому Владиці співслужили: митрополит Переслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Богуславський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент,  єпископ Васильківський Лаврентій та намісник обителі єпископ Вишгородський Агапіт. Предстоятелю та ієрархам співслужила братія монастиря, викладачі та студенти Київської православної богословської академії, намісник Свято-Миколаївського Богуславського монастиря ігумен Арсеній (Пожарний), духовенство столичних храмів.

Храм був наповнений богомольцями. Службу прикрасили чудовим співом соборний і монастирський хори, а також хор студентів КПБА.

Після літургії до присутніх у храмі з повчальним та привітальним словом звернувся Святійший Патріарх Філарет. У своїй проповіді Святійший Владика розповів про значення ангелів у справі спасіння людини. Після цього було звершено святковий молебень.

Урочисте богослужіння завершилося читанням молитви до Архістратига Божого Михаїла та козацьким многоліттям.

 

Натисність на фото щоб збільшити, та переглянути слайд-шоу: